Luft är dyrt – så packar du dina varor
på ett kostnadseffektivt sätt

Du som e-handlare kan öka din lönsamhet på många sätt. En viktig faktor för lönsamhet är fraktkostnader, något du kan styra över själv. Här går vi igenom hur du kan packa dina varor kostnadseffektivt med hjälp av en viktig tumregel – packa inte luft. 

Det låter kanske självklart, men paket rymmer mer luft än vad man kan tro. Tomrum som kan göra dina paket större än vad de behöver vara och dra upp fraktkostnaderna mer än nödvändigt. Detta då många transportörer tar betalt för den fraktdragande vikten snarare än vad paketet faktiskt väger. 

Den fraktdragande vikten baseras på paketets volym – hur mycket plats den tar i transporten. Något som är extra viktigt att tänka på för dig som säljer lätta men stora produkter. Då väger dina paket lite, men fraktkostnaderna kan lätt skjuta i höjden om du packar stort (och luftigt). 

Så, hur gör man för att optimera fraktkostnaderna? Här listar vi våra bästa knep för kostnadseffektiv paketering och ökad lönsamhet.

1. Slimmat emballage

 När du väljer storlek på ditt emballage, se till att det är så kompakt som möjligt. Ett tips är att använda emballage som passar produktens storlek för att minimera onödig luft i paketet.

2. Effektiv packning

Se till att produkterna fyller ut lådorna eller kartongerna så att du undviker att skicka onödig luft.

3. Använd rätt tjänster

Jämför olika fraktalternativ och välj det som är mest kostnadseffektivt för din verksamhet. För stora men lätta paket kan vissa transportörer vara extra fördelaktiga.

4. Starta ett norskt bolag

För att underlätta för dig själv och dina kunder är det en god idé att etablera dig som norsk aktör – genom att skaffa dig juridisk närvaro i Norge. Det kan du göra via en norsk filial eller genom att starta ett norskt bolag. För att du enkelt ska kunna starta bolag i Norge kan du ta hjälp av organisationer som Business Sweden – som sköter allt kring uppstarten. När du blivit en norsk aktör kan du hantera tullprocessen åt dina kunder så att de slipper.

 

2401_Belwrk_Blogginlagg-Paketering_Transparent

Genom att optimera fraktkostnaderna sparar du inte bara pengar. Du kan även erbjuda konkurrenskraftiga leveransalternativ till dina kunder. Så, nästa gång du packar ett paket, undvik onödig luft för ökad lönsamhet.

Vill du dra ner på fraktkostnaderna? Sedan 2019 har vi på Belwrk gjort logistik smidig för dig som e-handlare och grossist. Med omtanke i varje led erbjuder vi skräddarsydd paketering som ökar din lönsamhet. Välkommen att boka ett möte med oss!

Hur kan vi hjälpa dig?